Csillagtúrák Toscanaban és a Cinque Terre

Csillagtúrák Toscanaban és a Cinque Terre, Olaszország, Toszkána, 2018-05-17, Reggeli
  • Csillagtúrák Toscanaban és a Cinque Terre
  • Olaszország | Toszkána
Hodnotenie podľa Holidaycheck

Felszállás:

04:00 óra, Győr, városháza oldala buszmegállóból

05:30 óra, Sopron, GYSEV pályaudvar elöl

06:45 óra, Szombathely, vasútállomás (gazdabolt) elöl 1. nap – Utazás Ausztrián keresztül rendszeres pihenőkkel Olaszországba. Rövid megálló Bolognában, séta a Piazza Maggiorén, Olaszország egyik legszebb terén, városnézés (Kék torony, San Petronio, Bazilika…). Továbbutazás a gyönyörűen parkosított elegáns üdülőhelyre, Montecatini Termebe, a szállás elfoglalása.

2. nap – Reggeli után látogatás a reneszánsz fővárosába, Firenzébe. Gyalogos városnézés a Világörökség részét képező belvárosban: Dóm, Keresztelő-kápolna, Palazzo Vecchio, Santa Croce Bazilika, Ponte Vecchio. Délután szabadprogram, lehetőség az Uffizi képtár látogatására. Szállás az előző helyen.3. nap – Reggeli után kirándulás San Gimignanoba, a tornyok városába, városnézés. Majd Siena, séta a kagyló alakú főtéren, a román-gótikus stílusú Dóm, Szt. Katalin szülőházának meglátogatása. Fakultatív borkóstoló egy helyi pincészetben a helyi borvidék legjobbjaiból. Szállás ugyanott.4. nap – Reggeli után egész nap szabadprogram, pihenés, fürdőzési lehetőség Montecatiniban vagy fakultatív kirándulás a Cinque Terre mesés tájaira. La Spezia városából hajóval közelítjük meg Olaszország egyik legszebb partszakaszát. Öt, színes házakból álló gyönyörű természeti környezetben található városka alkotja az „Öt föld”-ként emlegetett partot. Kiszállunk Monteressoban, Manarola városából sétálunk a híres Via dell’Amore útján, a legszebb panoráma ösvényen. Rossz idő esetén vonattal közlekedünk! Visszautazás a szállásra, útközben távoli pillantást vethetünk Carrara hegyoldalaira, híres márványbányákra. Szállás ugyanott.5. nap – Reggeli után utazás Pisába, a fő látnivalók megtekintése a Csodák mezején: Dóm, Battistero, Campo Santo. Lehetőség a Ferdetorony látogatására! Rövid szabadidő, majd utazás hazafelé. Érkezés Magyarországra az indulási helyekre az éjszakai órákban.    Részvételi díj:           
99.500 Ft /fő


Egyágyas felár:        
24.000 Ft


Ellátás:
reggeli


Félpanziós felár:
26.000 Ft  fő (4 alkalommal vacsora)


Belépők:
kb. 75 € /fő + ifa


Fakultatív borkóstoló:
15 € / fő


Fakultatív kirándulás Cinque Terre:
12.000 Ft / fő + kb. 30 € / fő 

Az ár tartalmazza

A részvételi díj és annak érvényességeA részvételi díj minden útnál személyenként értendő 2 ill. 3 ágyas elhelyezéssel.Tartalmazza: az utazás költségeit, a szállásköltségeket, a programban szereplő ellátást, a magyar nyelvű idegenvezetést, ÁfátA katalógus árkalkulációja 2017. dec. 1-jei árfolyam alapul vételével készült: 1 EUR=305 Ft. Amennyiben a devizaárfolyam a fenti értéket tartósan és jelentősen (6 %-ot meghaladóan) változik, a Jakab Reisen jogosult a részvételi díjra és felárakra arányos árfolyampótlékot felszámítani. Az üzemanyag áraknak időközi jelentős emelkedése esetén jogosult a Jakab Reisen a részvételi díjat méltányosan módosítani. Ha az áremelkedés a 8 %-ot meghaladja, Ön az utazástól jogosult elállni, és a teljes befizetett részvételi díj visszajár Önnek.Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a részvételi díj 40 %-aHátralék: legkésőbb az indulás előtt 1 hónappal kérjük kiegyenlíteni szíveskedjék. Az egynapos utak esetén kérjük, jelentkezéskor a teljes összeget befizetni szíveskedjenek.Belépőket, helyi közlekedési eszközök díját (hajók, drótkötélpályák, fogaskerekű, stb.) a részvételi díj nem tartalmazza. A programoknál megadott belépődíjak tájékoztató jellegűek, a helyszínen fizetendőek és nem kötelező érvényűek.ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY: Amennyiben 2018. március 10-ig foglal bármely többnapos utunkra, előleg fizetés esetén 5% kedvezményt, teljes összeg fizetés esetén 10% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból!  

Az ár nem tartalmazza
Biztosítás, fakultatív programok

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás és stornóbiztosítás irodánkban külön köthető. (Colonnade)

Fakultatív programokat általában min. 15 fő jelentkezése esetén szervezünk.

Utazásról
Autóbuszok, utaztatás

Programjainkban és számos egyéb buszos megrendeléseink egyidejűsége szükségessé teszi, hogy kirándulásainkhoz a sok éve jól bevált, szinte állandó, megbízható buszos vállalkozások kiváló, minden EU normáknak megfelelő autóbuszait – Mercedes, Man, Bova, Setra - vegyük igénybe.

Az autóbusz ülései dönthetők, szélesíthetők. Az utolsó sorban csak kis mértékben dönthetők. Karneváli utak kivételével programjainkban egyáltalán nem szerepel éjszakai utazás. Az autóbuszon kérjük a dohányzás mellőzését!

Kérjük az indulási időpontok mindenkori pontos betartását!

A későn érkező utasokra az idegenvezető az adott helyzettől függően max. 15-20 percet tud várni. A nem megjelent (no show) utasok részvételi díját nem áll módunkban visszatéríteni.

Az autóbuszon történő fix ülőhely foglalását az autóbuszok típusának eltérései miatt nem tudjuk 100 %-ban garantálni, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy Ön a kívánt helyre tudjon leülni.

Hosszabb utazásoknál gépkocsivezetőink kb. 3-4 óránként rendszeres pihenőt tartanak. Az autóbuszon található WC-t kérjük, csak végszükség esetén használják

Idegenvezetés

Irodánk jól felkészült, a cél országot jól ismerő, szakképzett, regisztrált idegenvezetőket alkalmaz valamennyi utazásunkhoz. Az egyes országok, városok helyi rendelkezésétől függően előfordulhat, hogy az adott nevezetesség (múzeum, templom stb.) közvetlen környezetében nem, vagy csak korlátozottan adhat információt. Ebben az esetben a tájékoztatás az autóbuszon történik. Sok városban helyi idegenvezetőket igénybe veszünk, így még hitelesebb, aktuális információkhoz juthatnak Utasaink. Legtöbb programunkon ebben az évben is az idegenvezető: Jakab Adrienn vagy Jakab Péter.

 

Szállás

Szállodák, ellátás

Irodánk munkatársai, illetve helyi partnereink rendszeresen ellenőrzik a szálláshelyek minőségét.

Szállodai kategóriák: az adott ország besorolásainak felelnek meg, ezek eltérhetnek a magyarországi kategóriáktól! Minden utazásra középkategóriájú ***/** szállást foglalunk Utasainknak. A programokban szereplő szállásokról részletes felvilágosítást irodánkban személyesen szívesen adunk Önnek.

Szállodai elhelyezés: valamennyi utunkon 2-3 ágyas, zuhanyzós, WC-vel ellátott szobát biztosítunk. Egyágyas felár: azoknak az Utasoknak kell megfizetniük, akik egyágyas elhelyezést vesznek igénybe. Amennyiben valaki társítást vállal, és sikerül társat találni az út indulásig, értelemszerűen kétágyas elhelyezést kapnak. Amennyiben a társítás nem valósul meg, az egyágyas felár fizetendő!

Félpanzió: reggeli és az adott országra jellemző vacsora (2 fogás vagy 3 fogás). Késő esti érkezés (általában 22 óra után) esetén előfordulhat, hogy a szálloda hideg vacsorát biztosít. Italfogyasztás egyénileg fizetendő.

Idegenforgalmi adók: Városonként, hotelenként eltérő, melyeket sokszor évközben is változtatnak a szállásadók. Ezért ezeket a belépőkkel együtt kérjük az autóbuszon, idegenvezetőnknek külön megfizetni szíveskedjenek. Általában 2,-3,-4 €/fő/éj

Egyéb megjegyzés

Indulási és érkezési helyszínek

Soproni indulás helyszíne: GYSEV vasúti pályaudvar Spar oldala.
További indulási és érkezési helyszínek többnapos útjaink esetében:

Transzferdíj nincs

Transzferdíj (az út indulása előtt és érkezése után)

GYŐR - Vasútállomás elől

MOSONMAGYARÓVÁR - Shell kút (Futura) 4.000 Ft/fő

CSORNA - Margit kórház

SZENTGOTTHÁRD, PÁPA, KESZTHELY,

KAPUVÁR - Szt. Anna templom előtt

VESZPRÉM, AJKA, CELLDÖMÖLK:5000 Ft/fő

SZOMBATHELY - Vasútállomás elől

KOMÁROM: 4000 Ft/fő

KŐSZEG - Várparkoló

 

KÖRMEND - OMV Benzinkút - 86-os úton (néhány útnál megjelölve)

 

SÁRVÁR - Várparkoló

 

KOMÁROM - Tesco parkoló (néhány útnál megjelölve)

 

TATA - Tesco parkoló (néhány útnál megjelölve)

 

 

 

 

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI