Klasszikus Arany Háromszög Körút

Klasszikus Arany Háromszög Körút, India, 2018-02-14, Reggeli
  • Klasszikus Arany Háromszög Körút
  • LM
  • India | India
Hodnotenie podľa Holidaycheck
A szervező utazási iroda megjelölése : A mesebeli Arany Háromszög
Program

Indiát egyedi kultúrája, építészeti és művészeti örökségei, pezsgő metropoliszai, homokos tengerpartjai, különleges ételei, változatos élővilága miatt évente turisták milliói keresik fel. Érdemes a különleges szomszédos országot, Nepált is az útitervbe szőni, garantáltan örök élmény marad!

1. nap: Érkezés Új-Delhi nemzetközi repülőterére, majd a csomagok felvétele után találkozás a helyi asszisztenciával, transzfer a hotelbe.

India fővárosa és az ország legnagyobb kapuja, Delhi, egy nyüzsgő metropolisz, amely ügyesen ötvözi az ősi hagyományokat a modern stílusjegyekkel. A gyorsan növekvő felhőkarcolók között találhatóak az elmúlt idők lenyomatai, számos épületmaradvány és szobor képében, melyek csendben emlékeztetnek a régió ősi örökségére. Delhi a gasztró-kedvelők számára igazi fellegvárat jelent, minden látogató tányérjára a megfelelő étkeket nyújtja. Különböző konyhák, árkategóriák és élmények végtelen tárházát kínálja a város, az észak-indiai street food-tól kezdve, a nemzetközi konyhán és útszéli falatozókon keresztül a kifinomult éttermekig.

Éjszaka Delhiben.

2. nap: A reggelit követően egész napos városnézés következik Ó-, majd Új-Delhiben. A nap a régi Shahjahanabad város megismerésével kezdődik: a Raj Ghat, vagyis Mahatma Gandhi sírjának meglátogatása után megtekinthető a Vörös Erőd (hétfőnként zárva tart), amely a Mogul Birodalom idején épült, vörös homokkőből készült mágikus építmény. Innen riksával folytatódik az út a Jama Masjid-hoz, Ázsia legnagyobb mecsetéhez, amit Shahjahan építtetett. 

Az Új-Delhi városnézés során elsősorban a brit fennhatóság öröksége tekinthető meg. A Qutab Minar, a legmagasabb kőtorony Indibában,  melynek feladata az iszlám erejének demonstrálása és a muszlimok uralmának megalapozása Indiában. A következő látnivaló Humayun sírja, ami az első megmutatkozása annak a jellegzetes építészeti stílusnak, mely később a Mogul-dinasztia névjegyévé vált. A túra érinti az India Kaput is, a Parlament épületeit és a Rashtrapati Bhawant, vagyis az elnök lakóhelyét is..

A városnézés után visszatérés a hotelbe.

Éjszaka Delhiben.

3. nap: Reggeli után utazás Agra mogul városába, az út körülbelül 202 km és 4 és fél óra autóutat jelent. Érkezés után a szállás elfoglalása.

A világ számára Agra leginkább a Taj Mahal városaként ismert, így a város továbbra is a Mogulokról ismert, akik nagyszerű uralkodók mellett, nagyszerű építészek is voltak. A mauzóleumok, erődök és paloták építészeti szépsége élénk emlékeztetőül szolgálnak a Mogul Birodalom gazdagságára. A Taj Mahal-tól kezdve az Agra Erődig, Agra a világ legjelentősebb városai közé tartozik és mindenképp meg kell látogatni.

A hotelbe történő bejelentkezés után a város felfedezése következik, látogatással az Agra Erődben, majd a fenséges Taj Mahal-ban.

Az Agra Erős kiemelkedő példája a mogul építészetnek. Shah Jahan, a Taj alkotója is itt töltötte élete utolsó éveit, akit fia, Aurangzeb börtönözött be. A túra a Taj Mahal mauzóleum meglátogatásával folytatódik (péntekenként zárva tart), amelyet Shah Jahan császár építtetett a 17. században, felesége, Mumtaz Mahal tiszteletére. Ez a márvány remekmű a világ egyik leghíresebb látnivalója. Ahogy a nap leereszkedik, a Taj képe egyre titokzatosabb alakot vesz fel, ahogy a lágy fényben elvesznek az épület kontúrjai. Így állít a világ egyik csodája emléket az örök szerelemnek.

Éjszaka a hotelben.

4. nap: Reggeli után utazás Jaipurba, a rózsaszín városba, az út 237 km és mintegy 7 órányi autóutat jelent, ami közben Fatehpur Sikri szellemvárosa is érintésre kerül.

A Fatehpur Sikri 40 km-re található Agrától és 1571-ben építette Akbar mogul császár, a szufi szent, Sheikh Salim Chisti tiszteletére. 14 évig volt a Mogul birodalom központja, azonban a vízhiány miatt el kellett hagyni a várost. A vörös homokkőből készült városban a hindu és mogul építészet hatásai egyaránt megfigyelhetőek. A mai napig azon az úton lehet bejutni az erődbe, amelyet Akbar épített és egyenesen az 54 méter magas kapuhoz, a Buland Darwazához vezet. Ezen kívül itt találhatóak még olyan inspiráló építmények mint a Hiran Minar, amit Akbar a kedvenc elefántja emlékére építtetett, Sheikh Salim Chishti sírja, Birbal háza és a Diwani-i-Khas.

Jaipurba való érkezés után bejelentkezés a hotelbe.

Jaipur Indiai egyik legizgalmasabb helyszíne, amely hatalmas erődök és a robusztus Aravalli-hegység között helyezkedik el. A rózsaszín város elnevezést az épületek színének köszönhetően kapta.1727-ben alapította Sawai Jai Singh maharadzsa, legfontosabb látnivalói a kastély és csillagászati megfigyelő központja, a Hawa Mahal (A szelek palotája) és a gyönyörű Amber Erőd. Jaipur egy nyüzsgő város és üzleti központ, a modern metropoliszok minden jellemzőjével, melyet megfűszerez egy olyan ősi báj, amely mindig tartogat meglepetést az utazók számára.

Éjszaka Jaipurban.

5. nap: A reggelit követően egész napos városnézés következik Jaipurban, megnézésre kerül a  Hawa Mahal (A szelek palotája), majd  az Amber Erőd, ahol egy dzsip segítéségével utaznak fel a dombra. Érdemes felfedezni a kastély folyosóit és kamráit, melyek híresek egyedi dekorációjukról. Az épületben található a híres Gansh Pol is, mely egy kapu, amit az elefánt fejű isten, Ganesh képei díszítenek. 

Délután vegyen részt a rózsaszín város, a rajahs otthonának életében. A túra egyik csúcspontja a palota múzeumának megtekintése, ahol a Rajasthani ruhák gyűjteménye tekinthetőek meg, valamint a mogul és rajput fegyverzetek. Itt találhatóak az uralkodó család tárgyai, fegyvergyűjteményei és művészeti galériája is. Folytatásként megtekinthető a Jantar Mantar Obszervatórium, ami egy 18. században épült asztrológiai és csillagászati megfigyelő központ. Később Jaipur színes bazárában lehet sétálgatni.

Éjszaka Jaipurban.

6. nap: Reggeli után transzfer Delhibe, az út 260 km és körülbelül 6 és fél óra autóutat jelent. Érkezéskor a repülőtéren a helyi asszisztencia mindenben áll az utasok rendelkezésére. Elutazás a menetrend függvényében.

Az árak kiemelt időszakokban nem érvényesek. A program tetszés szerint alakítható és magasabb kategóriájú szállodákkal is foglalható.

Alapar-tartalmazza
szállást 5 éjre a választott hotel kategória kétágyas szobáiban, 
reggelit,
transzfereket, kirándulásokat és városnézéseket légkondicionált autóban,
leírásban szereplő programokat helyi angol nyelvű idegenvezetővel (minden városban más idegenvezetőt), 
a szükséges belépőket a leírásban szereplő létesítményekbe (egyszer belépés),
riksázást Ó-Delhiben,
naponta 2 üveg palackozott ásványvizet (500 ml) fejenként,
a helyi asszisztenciát a repülőtéren érkezéskor és távozáskor,
helyi adókat és szerviz díjat.
Alapar-nem-tartalmazza
borravalókat, egyéb személyes kiadásokat, italokat, fényképezés díját a látványosságoknál,
a leírásban nem szereplő étkezéseket,
a leírásban nem szereplő látványosságokat, programokat,
repülőjegyeket.
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI