Nagy Yucatan körutazás tengerparti pihenéssel

Nagy Yucatan körutazás tengerparti pihenéssel, Mexikó, Cancún, 2018-02-14, Program szerint
  • Nagy Yucatan körutazás tengerparti pihenéssel
  • LM
  • Mexikó | Cancún
Hodnotenie podľa Holidaycheck
Program

A körutazás a Yucatán-félsziget rejtett kincseit tárja fel, megismertetve a maya kultúrát és történelmét, valamint a térség természeti látnivalóit is. Mindeközben gyönyörű koloniális városok egész során vezet keresztül az út: Mérida, Chicanna, Campeche és Valladolid, betekintést nyerve a helyiek mindennapi életébe. A program a Maya Riviéra csodálatos, hófehér homokos tengerpartján ér véget.

1. nap: 

Megérkezés Mexikóba, a cancuni repülőtérre, találkozás a magyar nyelvű képviselővel, majd transzfer a hotelbe és szálláshely elfoglalása, este szabadprogram. Ellátás: opcionális vacsora a hotel a’la carte éttermében.

2. nap: Cancún – Tulum - Kohunlich – Chicanna

Reggeli a hotelben, majd elsőként ellátogatunk a Maya Múzeumba, ahol megismerhetjük a mayák történelmét, kultúráját, megalapozzuk ezzel a tudást a körút során személyesen is meglátogatott helyekről. Majd indulunk a Karib-tenger ékességéhez, valamennyi romváros közül a legszebb fekvésű Tulum-ba. Romjait robusztus falak veszik körül (ezt jelenti neve is, „várfal”), melynek keleti oldalán a tenger csodálatos, türkizkék vize és végtelen hullámai ad hátteret. Megtekintjük a történelmi városközpont legjelentősebb épületeit a „Castillo”-t, a „Leszálló Isten Templomát”, a „Nagy Palotát”, és a „Freskók templomát”. Majd folytatjuk utunkat, felcserélve a tengerpartot a trópusi dzsungelre, megtekintjük Kohunlich maya romvárost, mely a sűrű őserdőből emelkedik ki. Kohunlich híres az itt élő Howler majmokról is, akik a fák tetejéről visongva fogadják a látogatókat. Tovább indulunk, körutazásunk következő állomása Chicanna, mely gazdagon díszített épületeivel az egykori maja elit központi rezidenciája lehetett, de vallási szempontból is kiemelkedő. Folytatjuk utunkat a közeli bioszféra rezervátumba, ahol szállásunk egy Eco Lodge-ban lesz, természetvédelmi területen. Opcionális: ebéd a program során, vacsora a hotel a’la carte éttermében.

3. nap: Chicanna – Becan – Misol-Ha - Palenque

Korai reggeli a hotelben és indulunk Rio Bec tartományába, azon belül Becan-ba, ahol megcsodáljuk a Rio Bec építészeti stílus remekeit. Az épületekben nincsenek szobák és semmi funkciójuk nem volt, kizárólag a látvány miatt építették őket, tele vannak hamis lépcsőkkel és bejáratokkal. Becán volt a tartomány meghatározó politikai, katonai és gazdasági nagyhatalma. A romvárosban tett sétánkat követően folytatjuk utunkat és újra a természeti szépségeknek adózunk. Következő úti célunk a lenyűgöző Misol-Ha vízesés. A Misol-Ha folyóból mintegy 35 méteres magasságból aláhulló vízesés egy friss vizű tavat formáz, ahol lehetőség van fürdésre a kristálytiszta vízben, vagy egy sétát tenni a vízesés mögött, pazar fotókat készítve, de bemerészkedhetünk a vízesés mögött meghúzódó barlangba is. Délután indulunk tovább a szárazföld belsejébe, Palenquébe. Opcionális: Ebéd a program során, vacsora a hotel a’la carte éttermében.

4. nap: Palenque – San Francisco de Campeche

Reggeli a hotelben, majd indulás Palenque régészeti területére. Palenque egy misztikus és varázslatos hely a dzsungelbe rejtőzve. A maya építészek platformjaikkal, templomaikkal egy művészi harmóniát kreáltak erre a cédrussal, mahagóni fákkal övezett, kiváló fekvésű helyre. Palenque különbözik a többi maya romvárostól, itt sétálgatva az erdő csendjét élvezve, megcsodálhatjuk a dús vegetációt körülöttünk és felfedezhetjük a dzsungelben kanyargó kis ösvényeket, amelyek elvezetnek Palenque további kisebb építményeihez. Tovább indulunk San Francisco de Campechébe, a gyönyörű kalózvárosba. Ez volt az első város, melyet a spanyol hódítók a Yucatán-félszigeten alapítottak 1540-ben. 1999 óta az UNESCO Világörökség része. Eredeti állapotban megőrzött óvárosát, gyönyörű koloniális épületeit, valamint a Yucatán első katedrálisát fogjuk megtekinteni panoráma városnézésünk során. Opcionális: Ebéd a program során, vacsora a hotel a’la carte éttermében.

5. nap: Campeche – Edzna – Uxmal - Mérida

Reggeli a hotelben, majd indulás Edzna régészeti területére, ahol körutazásunk újabb jelentős állomását tekintjük meg. Edzna elmélyíti a mayákról szerzett ismereteinket, további kérdéseket felvetve erről az intelligens társadalomról. Edzna 1450-ben  hirtelen elnéptelenedett, máig egy megoldatlan rejtély, hogy lakói hova tűntek és miért. A következő megálló Uxmal, az egyik legromantikusabb maya város. Megtekintjük Uxmal legfontosabb látnivalóit, a „Varázsló Piramisát” az „Apácazárdát” a „Kormányzó Palotáját” a „Teknősök házát” és a „Nagy Piramist”, melynek maradványaira fel lehet mászni és megcsodálni az elénk táruló panorámát. Majd elköszönve a romoktól látogatást teszünk a Csokoládé Múzeumban, ahol megismerkedünk a csokoládékészítés tradicionális módjával, frissen készített, forró csokoládéitalt kóstolunk és megismerjük hogyan élt egykor egy maya család, majd látogatásunkat egy maya rituáléval zárjuk. E tartalmas és ízletes program után továbbindulunk Méridába, mely a Yucatán-félsziget kultúrájának szíve-lelke. Opcionális: ebéd a program során, vacsora a hotel a’la carte éttermében.

6. nap: Mérida – Chichen Itzá – Valladolid - Riviera Maya

Reggeli a hotelben, majd Mérida felfedezésére indulunk. Elsőként a városlakók mindennapjaiba lesünk bele és ellátogatunk egy helyi piacra. E nyüzsgő forgatagból kikavarodva folytatjuk utunkat Mérida óvárosában és gyalogos városnézésünk során megcsodáljuk a színpompás koloniális épületeket. Mérida legfőbb látnivalóinak megtekintése után, elindulunk Chichen Itzába, a Yucatán-félsziget legismertebb helyszínére. Itt találhatóak: az „El Castillo” piramis (melynek 9 szintből álló tetejét Tollas Kígyó formájú oszlopok vigyázzák), a Chac Mool szobor, az Apácák néven ismert épületegyüttes, a Caracol (csiga) nevű kör alakú épület (mely csillagvizsgálóként működött), a „Harcosok Temploma”, „Színes Ház”, „Csonttár” (a Főpap sírja), „Labdajáték pálya”, „Jaguárok Temploma” „Rituális Cenote (vagy „Szent Kút”). Miután megtekintettük a látnivalókat folytatjuk utunkat a Maya Riviera felé, de útközben betérünk Valladolidba és panoráma városnézésünk során megtekintjük a San Servacio templomot  és a koloniális belvárost és megismerkedünk Mexikó nemzeti italával a Tequila-val! Ellátogatunk a Mayapan Tequila lepárló üzembe -melyet Agavé ültetvények öveznek- és megismerkedünk a tequila készítés folyamatával, melyet kóstolással zárunk. Tartalmas utazásunkat a Maya Rivierán zárjuk a választott közvetlen tengerparti all inclusive hotelben. Opcionális: ebéd a program során.

7. nap: 

Szabad program, pihenés a tengerparton. Fakultatív programlehetőségek.

8. nap:

Kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a cancuni repülőtérre. Elutazás egyénileg, idegenvezetői szolgáltatás nélkül.

A tengerparti pihenés extra éjszakákkal bővíthető igény szerint! Tengerre néző vagy magasabb kategóriájú szoba is foglalható! Garantált indulás min. 2 főtől!

Alapar-tartalmazza
a szállást 5 éjre a körutazás során 4 csillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel és 2 éjre a Maya Riviérán a választott 4*/5*-os közvetlen tengerparti hotelben all inclusive ellátással, 
a csoportos transzfereket a körutazás során létszámtól függően légkondicionált buszokkal vagy személyautóval,
a belépőket, 
a magyar nyelvű idegenvezetést a programok során, 
vészhelyzet esetére 24 órás magyar nyelvű telefonügyeletet.
Alapar-nem-tartalmazza
a nemzetközi repülőjegyeket,
a kilépési illetéket,
a helyi adókat (kb. 3 USD/szoba/éj hoteltől függően),
a leírásban nem szereplő ellátást (körút során ebéd/vacsora),
a fakultatív programokat,
a borravalókat,
a személyes jellegű kiadásokat.
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI