Repülj és vezess! - Kanada felfedezőkörút

Repülj és vezess! - Kanada felfedezőkörút, Kanada, 2018-04-17, Önellátás
  • Repülj és vezess! - Kanada felfedezőkörút
  • LM
  • Kanada | Kanada
Hodnotenie podľa Holidaycheck
Program

Calgary | Canmore | Banff | Jasper | Clearwater | Vancouver | Victoria | Vancouver

 

1. nap: Érkezés

Érkezés Calgary-ba, majd az autó felvétele után irány a hotel. Ha kedve tartja látogasson el a Stephen Avenue-ra, vacsorázzon egy tipikus kanadai kültéri kávézóban.

2. nap: Calgary

Calgary-ban számos lehetőség van az utazók részére, hiszen remek múzeumok, boltok találhatóak itt, illetve a Stampede Park és a Fort Calgary, ahol megismerkedhet Calgary történelmével. Ne hagyja ki a Kanada Olympic Parkot sem, ahol az 1988-as téli olimpia játékok kerültek megrendezésre. 

3. nap: Calgary – Banff Nemzeti Park – Canmore (kb. 130 km)

Mai nap vegye az irányt a Banff Nemzeti Parkba, mely a Sziklás-hegység része. Banff egy varázslatos kis falucska, melyet „Amerika Svájcának” is szokás nevezni, hiszen nagymértékben megfigyelhető a svájci építészeti stílus. Éjszaka Canmore-ban.

4. nap: Canmore – Lake Louise – Canmore

Töltse a napját a Banff Nemzeti Park felfedezésével. Igyon egy teát a Fairmont  meleg forrásainál, vagy akár részt vehet egy egész napos kiránduláson is a Bow River Parkway-en keresztül, ahol számos gleccser tó található, többek közt a Moraine és a Peyto tavak.  A leghíresebb a Louise-tó, mely csillogó türkiz vízéről és gyönyörű kastélyáról ismert.  

5. nap: Canmore – Jasper Nemzeti Park (kb. 302 km)

Tartson észak felé és autókázzon végig a Sziklás-hegység keleti oldalán. Útközben csodálatos hegyvidéki tájak, tundrák, fenyves erdők, tavak és gleccserek figyelhetők meg. Látogassa meg a tavak egyikét, próbálja ki a gondolázást ezen a mesebeli vidéken vagy csak pihenjen, piknikezzen egyet. Érdemes megállni a Columbia Icefield-nél, mely Észak-Amerika legnagyobb jégmezője, vagy feledhetetlen élményeket szerezni a "snowcoach" kipróbálásával.

6. nap: Jasper Nemzeti Park – Clearwater (kb. 331 km)

Mai nap fedezze fel Jasper különlegességeit, vegyen részt egy igazi kanadai vadvízi evezésen, lovagoljon, kenuzzon vagy csodálja meg a Maligne Kanyont, mely híres vízeséseiről, illetve különleges madár- és növényvilággal rendelkezik. Később folytassa útját a Yellowhead Highway-en, ahol gyönyörű tájak és gyakran ködbe burkolózó Robson hegy kíséri útját, mely a Sziklás-hegység legmagasabb pontja a kanadai oldalon. Ne hagyja ki a Clearwater’s Yellowhead Múzeum meglátogatását sem, ahol bepillantást nyerhet a helyi életbe.

7. nap: Clearwater – Vancouver (kb. 477 km)

Mai nap utazzon Vancouverbe közvetlenül, vagy vegye az irányt a festői szépségű Thompson és Fraser folyók felé és tekintse meg a Poklok kapuját a Fraser Kanyonban. A kanyonban kipróbálhatja a drótkötélpályás felvonót, a magasban gyönyörű kilátásban lesz része a környékre, szemtanúja lehet a lazachorgászatnak, illetve megfigyelheti az aranyásás technikáját. Élvezze az estét Vancouver egyik éttermében.

8. nap: Vancouver

Élvezze egész nap Vancouver látványosságait és sokféleségét. Érdemes csatlakozni egy városnéző túrához. Megtekintheti a Stanley Parkot, a kínai városrészt, a Gaslamp történelmi negyedet és a vízpartot. Ne hagyja ki az Antropológiai Múzeumot, ahol különleges régészeti gyűjtemények találhatók a világ számos tájáról.

9. nap: Vancouver – Victoria

Mai nap komppal utazzon át a Vancouver-szigetre. Töltse napját a sziget legnagyobb városában, a brit hangulatú Victoria-ban. A város tele van parkokkal, múzeumokkal és borostyánnal borított épületekkel, hotelekkel. Érdemes ellátogatni a világon híres Butchart Kertbe.

10. nap: Victoria – Vancouver (kb. 109 km)

Tegyen egy kitérőt Tsawwassen-Swartz öbölbe (választható), majd komppal utazzon vissza Vancouverbe. Érdemes Vancouver egyik éttermében vacsorázni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra.

11. nap: Vancouver, hazautazás

Az autó leadása a reptéren, majd hazautazás vagy a program folytatása igény szerint. 

 

Az útvonalak kérés szerint módosíthatók!

Alapar-tartalmazza
a szállást középkategóriás szállodákban, 10 éjszakára, kétágyas szobában, ellátás nélkül,
az alapkategóriás bérautót 11 napra,
a hasznos információkat tartalmazó welcome hátizsákot az első szálláshelyen,
az angol nyelvű asszisztenciát az út során,
az (angol nyelvű) üdvözlő hívást az első napon.
Alapar-nem-tartalmazza
a kiutazás költségeit,
a személyes kiadásokat,
az ellátást,
az üzemanyag költséget,
a parkolási és útdíjakat.
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI